Mi okozza a betegségeket?

Szerteágazó tényezőktől függ:

 • A napi folyadékszükséglet ingadozása
 • Nem megfelelő táplálék kombinációk
 • Napi ingadozó érzelmi állapotok
 • Emberi kapcsolataink minősége
 • Kristály formálódás az ásványok, nyomelemek rendszeréből

 

 ÉS amelyek közismertek:

Örökölt hajlam - Bizonyos ásványi anyag egyensúlyhiányra, vagy -többletre való hajlam a szülőktől is örökölhető.

Stressz – A fizikai vagy érzelmi stressz kimeríti a szervezet tápanyag tartalmát, ugyanakkor csökkenti a tápanyag felvevő- és hasznosító képességet. Stressz az is, ha rendszeresen edzünk, mert ez ugyanúgy vészhelyzetet teremt sejtszinten. Érdemes ellenőriztetni a tápanyag szükségletet ezekben az esetekben.

Gyógyszerek - A vényköteles gyógyszerek és a recept nélkül kapható gyógykészítmények befolyásolják az ásványi anyagok felszívódását vagy épp kiürülését, és így növelhetik a toxikus fémek szintjét. Az ilyen gyógyszerek közé tartoznak a vizeletre, gyomorra, fájdalomra, gyulladásra, pajzsmirigyre ajánlottak, és a fogamzásgátló tabletták is.

Szennyezés - A gyermekkortól kezdődően a felnőttkoron át egy átlagos személy folyamatosan ki van téve különféle toxikus fémforrásoknak, például a cigarettafüstön (kadmium, arzén), hajfestékeken (ólom), hidrogénezett étolajokon (nikkel), izzadásgátlókon (alumínium), fogászati amalgámon (higany és kadmium), réz- és alumínium edényeken és ólom alapú kozmetikumokon keresztül. Az itt felsoroltak csupán néhány a több száz forrásból, amik mind hozzájárulhatnak a tápanyag egyensúlytalanságokhoz és a káros anyagcsere folyamatokhoz.

Táplálkozás – A helytelen táplálkozás, mint például a nagy mennyiségben fogyasztott finomított és feldolgozott élelmiszer, az alkoholfogyasztás, és a nem megfelelő diéta mind kémiai egyensúlyvesztéshez vezethet. Még egy „egészséges” étrend tápanyagtartalma sem feltétlenül megfelelő, attól függően, hogy az élelmiszer alapanyagát milyen talajban termesztették, vagy milyen módszerrel állították elő.

Vegetáriánus étkezés – A nem megfelelő mennyiségű fehérje bevitele sejtszinten nem képes elvégezni az élettani funkciók egyik fontos rendszerét, a méregtelenítést. A nehézfémek megkötéséhez és kiürítéséhez nagyon fontos a fehérje. Lehet az növényi is, de mennyiségének elegendőnek kell lennie a megfelelő anyagcseréhez. Máskülönben nagyon magasra szökik az ólom és arzén mennyisége a szervezetben.

Étrendkiegészítők – A nem a szervezet egyedi sajátosságaihoz igazított, személyre szabott vizsgálat által igazolt étrendkiegészítők bevitele vitamin- és ásványianyag felesleget és/vagy -hiányt okozhat, mely hozzájárul az átfogó biokémiai zavarhoz.

 

 

 

Hajszövetminta levétel

Ajánlott tudományos írások

 • Trace substances in enviromental health VIII. Edited by D. Hemphill. Proceeding of the University of Missouri's Annual Conference. June 1974.

 • Jenkins, D.W. Biological monitoring of toxic trace metals. 1980 E.P.A. (Pub. No. 600/3-8-089) Washington, D.C.

 • Hammer, D.I. Trace metal in hair are easier to study, 1971, Jama 216, (3):384-5

 • Maugh, T.H. Hair : A diagnostic tool to compliment blood serum and urine. 1978 Science 202 (22): 1271-3 

English

Assesment of arsenic level in the hair of the nonoccupational Egyptian population: Pilot study by Amal Saad, Ahmoud A. Hassanien

Animal hair analysis

 

Jelenleg 4 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Statisztika

 • Látogatók : 57
 • Cikkek : 19
 • Cikk megtekintés találatok : 177640